Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple krijgt toestemming van EU om Shazam over te nemen

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2018, 10:34 CategorieApplicaties

In december werd bekend dat Apple de muziekherkenningsdienst Shazam over wilde nemen. Het bedrijf heeft er toen 400 miljoen dollar voor neergelegd. Een goede deal, want Shazam werd gewaardeerd op één miljard dollar. De Europese Commissie stak er echter in eerste instantie een stokje voor, want zij startte een onderzoek naar de overname of er geen sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie. Het onderzoek is nu echter afgelopen en ook de Europese Commissie geeft groen licht voor de overname.

Het onderzoek werd aangevraagd door Oostenrijk, Frankrijk, IJsland, Noorwegen, Italië, Zweden en Spanje. Er werd onderzocht of er geen sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie. De vrees was dat de muziekherkenningsdienst mensen automatisch naar iTunes zou leiden om muziek te kopen. Dit zou kunnen leiden tot oneerlijke concurrentie voor andere muziekdiensten als Spotify en Deezer, die tot op heden ook te vinden waren op Shazam.

Apple krijgt groen licht

Apple heeft echter het groene licht gekregen voor de overname van Shazam. EU commissaris Margrethe Vestager zegt het volgende:

After thoroughly analyzing Shazam’s user and music data, we found that their acquisition by Apple would not reduce competition in the digital music streaming market.

Data is key in the digital economy. We must therefore carefully review transactions which lead to the acquisition of important sets of data, including potentially commercially sensitive ones.

Wanneer Apple de deal nu kan afronden is niet bekend. Het laatste obstakel, de Europese Unie, is nu echter uit de weg, waardoor de deal waarschijnlijk snel kan worden afgerond.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.