Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple presenteert goedkopere iPhone XR met 6.1″-scherm

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2018, 20:41 CategorieiPhone

Naast de iPhone XS en de iPhone XS Max heeft Apple ook een nieuwe iPhone met lcd-scherm aangekondigd. Dit nieuwe model werd gepresenteerd als de iPhone XR. Het toestel heeft een 6.1″-display en zal straks verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. De smartphone neemt verschillende functies over van de iPhone XS, maar dan met een aluminium behuizing met glazen afwerking.

De iPhone XR heeft een groter display dan de iPhone 8 Plus. Het Liquid Retina Display brengt kleuren natuurgetrouw over op het scherm van 6.1-inch in een resolutie van 1.792 bij 828 pixels. De nieuwe telefoon zal straks verkrijgbaar zijn in rood, zwart, wit, geel, blauw en koraal en komt met dezelfde A12-chip als de iPhone XS, het TrueDepth camerasysteem en Face ID. Deze chipset brengt kunstmatige intelligentie naar het toestel wat niet alleen gebruikt wordt voor het camerasysteem, maar ook bijvoorbeeld voor augmented reality en andere processen tijdens dagelijks gebruik. De batterij moet anderhalf uur langer meegaan dan de batterij van de iPhone 8 Plus.

De iPhone XR heeft een enkele camera van twaalf megapixel met een diafragma van f/1.8. Ondanks dat er een tweede camera mist, kun je dankzij software algoritmes en de kunstmatige intelligentie wel bepaalde effecten creëren die anders alleen bij een dubbele camera beschikbaar zijn. Denk hierbij aan een geavanceerde portretmodus met bokeh-effecten en bepaalde lichteffecten.

Video nieuwe iPhones

Snellere Face ID en verschillende modellen

Het toestel biedt ondersteuning voor twee simkaarten en zal draaien op iOS 12. De 3D Touch van de andere nieuwe iPhones is op dit model niet aanwezig. De snellere Face ID van de XS-modellen vinden we wel terug op dit model. Er zullen verschillende modellen op de markt gebracht worden met 64 GB, 128 GB en 256 GB.

Prijzen en beschikbaarheid

De iPhone XR verschijnt op 26 oktober. Het toestel is vanaf 19 oktober vooruit te bestellen voor een bedrag van 859 euro voor het model met 64 GB. De versie met 128 GB gaat 919 euro kosten, terwijl het model met 256 GB voor 1029 euro zal verschijnen.

  • Delen:
iPhone XR
Apple iPhone XR
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.