Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta iOS 12.1 hint naar 4k-displayondersteuning voor nieuwe iPad Pro

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2018, 9:36 CategorieiPad

De bèta van iOS 12.1 bevat allerlei verwijzingen naar nieuwe iPad Pro-modellen. Nu is er nog meer informatie gevonden. Zo moeten de nieuwe Pro-tablets worden voorzien van ondersteuning van externe displays met een maximale resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Apple heeft uiteraard niet gereageerd op het gerucht.

iPad Pro met 4k-displayondersteuning – gerucht

Eerder deze week verscheen er al informatie over de nieuwe iPad Pro-modellen dankzij de ontwikkelaarsversie van iOS 12.1. Donderdag komt naar buiten dat die modellen mogelijk ondersteuning gaan krijgen voor externe schermen met een maximale resolutie van 3.80 bij 2.160 pixels (4k). Dit is niet mogelijk op de huidige modellen, zelfs niet met de hdmi-adapter van Apple. Dit versterkt ook het idee dat de nieuwe Pro-tablets usb-c gaan ondersteunen. De displayoptie duikt op in een testomgeving voor iOS-apps.

De verwachting is dat Apple deze herfst nieuwe iPad Pro-modellen gaat aankondigen. Waarschijnlijk gebeurt dit in oktober. De 10,5- en 12,9-versies zouden worden gaan voorzien van snellere processoren en een nieuw design, waarbij de randen veel dunner moeten worden. Ook zouden die iPads dus Face ID moeten krijgen. Mochten de nieuwe tablets inderdaad usb-c gaan krijgen, dan kan het zijn dat de Lightning-poort wordt ingewisseld. Dat zou wel betekenen dat een hoop mensen nieuwe accessoires moeten gaan kopen.

  • Delen:
iPad Pro
Apple iPad Pro 12.9-inch (2018)
iOS
iPad Pro
Apple iPad Pro 11-inch (2018)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.