Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beveiligingsupdate van september wordt uitgerold naar Nexus en Pixel

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2018, 9:42 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat eigenaars van een Pixel- of Nexus-apparaat nu de nieuwe beveiligingsupdate kunnen verwachten. Uiteraard zijn er algemene updates die gelden voor alle Android-smartphones, maar er zijn ook specifiek onderdelen beschikbaar voor de Pixel-toestellen.

Download de beveiligingsupdate

Nadat Google vorige maand Android Pie lanceerde voor Pixel- en Pixel 2-apparaten, is het nu tijd voor de eerste update: de beveiligingsupdate van september. In totaal zijn er 24 problemen opgelost in de eerste patch, terwijl de tweede patch 35 problemen aanpakt. De kwetsbaarheden lopen uiteen van zwak tot zeer kritisch, waarbij één lek ervoor had kunnen zorgen dat iemand van buitenaf toegang kon krijgen tot je toestel. Zoals altijd meldt Google dat er geen gevallen bekend zijn van mensen die hierdoor getroffen zijn.

Daarnaast is ook meteen naar buiten gekomen dat de Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL extra updates krijgen. In totaal worden er nog eens vijftien problemen opgelost die specifiek gelden voor deze smartphones, terwijl er ook drie functionele updates tussen zitten. Zo kunnen gebruikers genieten van een betere bluetooth-verbinding tussen de smartphone en de autoradio. De updates worden nu uitgerold naar alle geschikte apparaten. Het wachten is nu op andere fabrikanten, die deze updates ook sneller moeten gaan uitrollen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.