Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google rolt Chrome OS 69 uit voor Chromebooks

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2018, 10:37 CategorieChrome OS

Google heeft woensdag een grote update uitgerold voor Chrome OS. De update kan nu worden gedownload voor je Chromebook. Het gaat om versie 69, die dezelfde designelementen doorvoert die Google eerder al naar de Chrome-browser op Android, iOS en Windows bracht.

Nu te downloaden: Chrome OS 69

Heb je een Chromebook? Dan kun je nu Chrome OS 69 downloaden. Net als de Chrome-browser op Android, iOS en Windows introduceert ook deze versie van Chrome nieuwe designelementen. Zo zijn de hoeken ronder gemaakt, worden de verschillende tabs middels een dunne lijn van elkaar gescheiden en heeft het plusicoontje zijn omlijning verloren. De pagina voor een nieuwe tab heeft nu een spierwitte kleur en een pilvormige zoekbalk. Ook kunnen Chrome OS-gebruikers er nu zelf voor kiezen welke favorieten ze zien op deze pagina.

Verder kunnen gebruikers een eigen achtergrond instellen door een foto te uploaden of te kiezen uit een galerij. De omnibar (de adresbalk) is ook veel krachtiger nu. Sommige zoekresultaten worden direct weergeven, zoals het weer, sportuitslagen, definities, vertaling en antwoorden op vragen. Ook krijgen sommige Chromebooks nu toegang tot de functies van het besturingssysteem Linux, waardoor je dergelijke apps kunt draaien op je hardware. Daarnaast is er nu Night Light, voor bescherming van je ogen, en is voice input breder beschikbaar.

  • Delen:
Acer Chromebook Tab 10
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.