Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Donker thema voor Google Feed wordt nu getest op Android Pie

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2018, 9:09 CategorieApplicaties

Google is momenteel een donker thema aan het testen voor de Google Feed, maar alleen op de nieuwste versie van Android: Android Pie. De Feed kan worden gebruikt voor nieuwsgaring op basis van onderwerpen die je leuk vindt, evenals andere handige informatie.

Donker thema voor Google Feed

Volgens een Reddit-gebruiker test Google momenteel een donker thema voor de Google Feed, het overzicht op Android-apparaten met gepersonaliseerd nieuws, agenda-items en meer handige informatie. Het betreft hier een A/B-test die alleen wordt gedaan met mensen die Android Pie gebruiken. Alleen Pixel- en Essential-eigenaars komen dus in aanmerking om mee te doen. Als het thema wordt geactiveerd, dan krijgen gebruikers een donkere achtergrond te zien met witte letters, in plaats van een witte achtergrond met zwarte letters.

Het idee achter dit donkere thema, en donkere thema’s in het algemeen, is dat ze rustiger voor je ogen zijn, helemaal wanneer je je telefoon of tablet vaak in de avond gebruikt. Het enige dat niet veranderd is de kleine zoekbalk met daarin het weerbericht: die heeft nog altijd een witte achtergrond en zwarte letters.  Sinds de release van Android Oreo heeft Google een aantal apps en onderdelen binnen Android van een donker thema voorzien. Zelf heeft Google hier nog niets over naar buiten gebracht, maar het is dus niet vreemd als dit zou gebeuren.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.