Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-versie Fortnite heeft 15 miljoen spelers

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2018, 9:40 CategorieGaming

Ontwikkelaar Epic Games heeft bekendgemaakt dat de Android-versie van Fortnite momenteel vijftien miljoen spelers heeft. Daarnaast heeft de ontwikkelaar meer laten weten over de fragmentatie op het platform en wat de plannen zijn om malware tegen te gaan.

Vijftien miljoen spelers voor Android-versie Fortnite

Fortnite op Android mag al een succes worden genoemd, zeker nu Epic Games heeft laten weten dat er vijftien miljoen spelers te vinden zijn in de videogame. Ook zijn er nog eens zeven miljoen extra mensen die hebben laten weten dat ze het spel willen spelen; indrukwekkende cijfers voor een game die een maand uit is. Tel daarbij op dat je deze battle royale-titel niet kunt downloaden uit Google Play en dus wat extra moeite moet doen om de game draaiende te krijgen. Lees in dit artikel hoe je Fortnite precies moet installeren op je Android.

Ook heeft ontwikkelaar Epic Games beschreven hoe uitdagend het eigenlijk is om deze game op zo veel mogelijk smartphones te laten draaien. Samenwerkingen met partners zijn hiervoor cruciaal. Zo hebben Samsung en Google mensen gestuurd om het spel te optimaliseren voor hun hardware, terwijl er ook is samengewerkt met bedrijven als ARM, Qualcomm, Imagination Technologies, Razer, HiSilicon en meer. Bovendien zorgt de gefragmenteerde Android-markt ook voor unieke uitdagingen, laat de ontwikkelaar weten.

Het bedrijf is dan ook positief verrast dat Fortnite kan draaien op smartphones die al twee jaar oud zijn. Uit de data van de game blijkt overigens dat 92 procent draait op Android Oreo of een nieuwere versies. De reden dat de game op verschillende apparaten werkt, heeft te maken met de instellingen die Epic Games heeft geïmplementeerd. Er zijn verschillende prestatieniveau’s, die dus rekening houden met de hardware. Hetzelfde zie je al jaren op de pc gebeuren en ook spelcomputers voor onder de tv moeten er tegenwoordig aan geloven.

Ook is er nog gesproken over malware. Omdat de game niet via Google Play wordt gedistribueerd, is het zo dat er veel sites zijn die van alles kunnen claimen over het aanbieden van het juiste downloadbestand. Epic Games doet z’n best om al die websites uit de lucht te halen. Op moment van schrijven zijn er al 47 websites neergeslagen door een team dat zich alleen hiermee bezighoudt. Mocht je meer willen lezen over de totstandkoming van de game op Android, dan kun je daar alle technische details over lezen in dezelfde blogpost.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.