Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ krijgen geen beveiligingsupdates meer

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2018, 10:28 CategorieAndroid

Samsung heeft officieel bevestigd dat de Samsung Galaxy Note 5 en de Samsung Galaxy S6 Edge+ geen maandelijkse beveiligingsupdates meer krijgen. Mocht je nog één van deze twee smartphones hebben, dan moet je dus extra voorzichtig zijn online of een nieuwer toestel aanschaffen.

Geen beveiligingsupdates meer voor Note 5 en S6 Edge+

Samsung heeft nu officieel laten weten dat de Samsung Galaxy S6 Edge+ en de Samsung Galaxy Note 5 geen maandelijkse beveiligingsupdates meer zullen ontvangen. Eerder dit jaar kwam hetzelfde nieuws al naar buiten over de reguliere Galaxy S6, dus een grote verrassing is het niet. Samsung heeft dit nieuws naar buiten gebracht in het bulletin van de maandelijkse updates, waar beide toestellen ovor het eerst niet meer op de lijst staan van smartphones die kunnen rekenen op de update. Slecht nieuws dus voor deze toesteleigenaars.

De Zuid-Koreaanse fabrikant belooft meestal twee jaar updates bij aanschaf van een nieuwe smartphone. Zowel de Note 5 als S6 Edge+ zijn al drie jaar oud, dus dit nieuws lag al enigszins in de lijn der verwachting. Mocht je het toch fijn vinden om de maandelijkse beveiligingsupdates te blijven ontvangen, dan doe je er goed aan te investeren in een nieuwe smartphone. Meestal krijgen high-end modellen lange en maandelijkse software-ondersteuning, terwijl de goedkopere modellen vaak maar één keer per drie maanden de update ontvangen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.