Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google-app krijgt nieuwsfeed op thuisscherm van mobiele app

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2018, 10:39 CategorieApplicaties

Google rolt een update uit voor de officiële Google-app van het bedrijf, waardoor gebruikers daar nu toegang krijgen tot een nieuwsfeed. Dit is onderdeel van een merkverandering; voortaan wordt deze optie Discover (in het Nederlands Ontdekken) genoemd.

Nieuwe features voor Google-app en nieuwsfeed

Tijdens een presentatie in San Francisco heeft Google bekendgemaakt dat er nieuwe functies worden toegevoegd aan de officiële Google-app. Zo wordt de nieuwsfeed onder handen genomen (de feed die opduikt wanneer je de Google-app opent, naar rechts veegt op een Android-thuisscherm of de zoekbalk gebruikt); voortaan heet dit Discover (Ontdekken). Je ziet hier niet alleen belangrijk nieuws, ook komen er wat oudere verhalen naar boven. Je kunt als gebruiker zelf aanpassen in hoeverre je bepaalde items wil zien terugkomen.

Daarnaast zul je in de komende weken steeds vaker verschillende Stories voorbij zien komen in je zoekresultaten, evenals uitgelichte video’s en opmerkelijke segmenten. Zo moet je sneller het relevante gedeelte van het nieuws of een video te zien krijgen. Verder kunnen mobiele gebruikers rekenen op Google Lens, waarmee je op afbeeldingen naar specifieke dingen kunt zoeken. De functie Collections is ook nieuw, waarmee zoekresultaten in een speciale viewer verschijnen, waardoor je eveneens snel relevate info moet kunnen vinden.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.