Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Chrome krijgt nieuw design en betere wachtwoordmanager

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2018, 9:34 CategorieApplicaties

Google heeft bekendgemaakt dat er nu een update wordt uitgerold naar Google Chrome-gebruikers, met een nieuw design en meer opties. Zo wordt er nu een betere wachtwoordmanager toegevoegd en kan Google helpen bij het bepalen van nieuwe wachtwoorden.

Download de vernieuwde Google Chrome-browser

Google Chrome krijgt een nieuw uiterlijk, tien jaar nadat de zoekmachinegigant de browser introduceerde. De ronde hoeken die je nu overal tegenkomt is waarschijnlijk de meest waarneembare verandering. Deze nieuwe tabs moeten het gemakkelijker maken te zien wat je nu eigenlijk allemaal open hebt staan. De omnibox (de adresbalk) is ook ietwat aangepast. Je kunt nu direct de resultaten van een zoekopdracht bekijken zonder dat je daarvoor een nieuwe tab hoeft te openen. Dat geldt voor dingen als het weer, sport en beroemdheden.

De functie Autofill, waarmee sommige informatie direct door Google kan worden in- en aangevuld, kan nu veel accuraten wachtwoorden, adressen en creditkaartnummers invullen. Ook wordt al die informatie opgeslagen in je Google-account. Bovendien is er nu een betere wachtwoordmanager, die helpt bij het verzinnen van sterke wachtwoorden. Zo kun je dus op een zeer gemakkelijke en toegankelijke wijze je online aanwezigheid beter beveiligen, door niet overal — voor het gemak — hetzelfde wachtwoord te gebruiken.

Uiteraard worden die wachtwoorden opgeslagen en gesynchroniseerd tussen desktop en mobile. De nieuwe versie van de Google Chrome-browser komt naar pc en Mac, maar natuurlijk ook naar Android en iOS. De iOS-versie krijgt overigens nog een belangrijke verandering: de adresbalk is naar beneden verschoven, zodat je er voortaan beter bij kunt wanneer je je iPhone met één hand vast hebt. Verder heeft Google gehint naar de toekomst van Chrome, waar kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol zal gaan spelen voor phishing en malware.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.