Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google haalt Rootless Pixel Launcher uit Google Play

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2018, 12:23 CategorieApplicaties

Google heeft besloten om de Rootless Pixel Launcher uit Google Play te halen, omdat de app niet aan de richtlijnen voldoet. Hoewel dit in feite klopt, meet de zoekmachinegigant hier met twee maten. Er zijn soortgelijke apps die namelijk hetzelfde doen als deze launcher.

Rootless Pixel Launcher uit Google Play

Vorige maand verscheen de Rootless Pixel Launcher in Google Play. Dit is een onofficiële en aangepaste versie van de Google Pixel Launcher, maar dan geschikt gemaakt voor niet Pixel-apparaten. De app was voorheen alleen beschikbaar buiten de digitale downloadwinkel om. Nu heeft Google besloten deze app weer uit de winkel te halen, omdat die niet aan de richtlijnen voldoet. Apps mogen namelijk niet van gebruikers vragen dingen buiten Google Play om te downloaden. En dat is precies wat deze launcher van gebruikers vraagt.

Amir Zaidi, de ontwikkelaar van de launcher, zegt in zijn Telegram-kanaal er het volgende over.

Great, my Play Store release got suspended for this reason: Apps that cause users to download or install applications from unknown sources outside of Google Play are prohibited.

So that means I cannot have the Bridge installation popup as it is right now and need to find an alternative solution..

Also, it seems like my package name might be permanently banned which means people will have to install the launcher again and setup their home screen again when I republish it. This happened because of a mistake from me and I will try to get it fixed as soon as possible. I don’t have a lot of time because Uni started again but I will try to get it fixed this evening.

Zaidi zegt verder in beroep te gaan tegen dit besluit en hoopt natuurlijk dat Google dit terugdraait. Mocht Google dit niet doen, dan komt er waarschijnlijk een versie van de Rootless Pixel Launcher aan die een aantal functies mist. Google meet hier echter nu met twee maten, aangezien er andere launchers staan in Google Play die precies hetzelfde vragen van gebruikers: extra data downloaden buiten Google Play om. Zonder die data werken de apps in kwestie niet. Het is nu afwachten wat Google doet, maar waarschijnlijk verandert er niets.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.