Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nieuws krijgt databesparingsopties en offline opslaan

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2018, 9:37 CategorieApplicaties

Google heeft aangekondigd dat de vernieuwde Google Nieuws-applicatie zal beschikken over databesparingsoptie en offline opslaan. En dat terwijl de app eerder dit jaar al een grote update heeft gekregen, wat heeft geresulteerd in een nieuw design.

Update voor Google Nieuws

Er komt een update aan voor Google Nieuws die nieuwe databesparingsopties zal presenteren, laat Google weten via zijn eigen blog. Toen Google de app initieel lanceerde, werd die meteen in meer dan 125 landen en 65 talen uitgebracht. Daardoor werd het nieuws veel toegankelijker. Nu kijkt Google naar de manier waarop dat nieuws kan worden gelezen, door bijvoorbeeld opties als offline opslaan te introduceren. Met die functie kun je nieuws op een later moment lezen, wanneer je even geen data hebt of wil gebruiken.

De update wordt in de komende weken uitgerold. Er worden straks vier kernfuncties uitgerold die automatisch geactiveerd worden op basis van je connectie met het internet. Ook wordt er gekeken naar het apparaat waar je op leest. Zo wordt de autoplay-functie in YouTube Go uitgezet, worden nieuwsberichten omgezet alleen tekst, afbeeldingen worden geconverteerd en artikelen kunnen dus worden opgeslagen voor later gebruik (bijvoorbeeld als je op een wifi-netwerk zit). De update is nu naar iedereen met de app onderweg.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.