Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google test handmatige bokeh- en color pop-effecten in Google Photos

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2018, 11:35 CategorieApplicaties

Google blijft bezig om Google Photos verder te verbeteren. Enkele maanden geleden kregen enkele gebruikers al de mogelijkheid om color pop-effecten aan foto’s toe te voegen, maar daarna bleef het stil. Nu lijkt Google de color pop-effecten opnieuw onder een aantal gebruikers te testen, samen met een handmatige bokeh-functie.

Color pop zorgt ervoor dat het onderwerp van de foto in kleur blijft, terwijl de omgeving in zwart-wit getoond wordt. Bij bokeh-effecten gaat het om een scherpe voorgrond met een wazige achtergrond. Beide effecten zijn bij een aantal gebruikers van Google Photos opgedoken. In de Google Photos-app kunnen de geselecteerde gebruikers de effecten gebruiken tijdens het bewerken van de foto’s. Onder andere de focus en de blur kunnen aangepast worden.

Onderwerp en achtergrond onderscheiden gaat nog niet soepel

Of en wanneer de functies breder uit zullen rollen naar het grote publiek is op dit moment nog niet bekend. Het systeem lijkt nog wat moeite te hebben om het onderwerp van de foto en de achtergrond goed te kunnen onderscheiden. Deze test geeft Google echter wel de mogelijkheid om hier verder aan te kunnen werken. Het zal dus ook nog wel even duren voordat beide functies officieel zullen uitrollen naar Google Photos. Sinds het begin van de maand is het wel mogelijk om een fotoboek te bestellen vanuit Google Photos.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.