Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Groot lek Huawei Mate 20: camerafuncties, oordoppen en design

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2018, 9:26 CategorieAndroid

Er is veel informatie gelekt over de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro. Zo komt er onder meer een fotomodus voor onderwaterfotografie en kunnen de draadloze oordoppen van het bedrijf via de smartphone worden opgeladen, aldus de nieuwste geruchten.

Foto Huawei Mate 20

Binnen nu en een maand zullen de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro worden aangekondigd. Tot die tijd moeten we het doen met geruchten en gelekte informatie. Deze week is er een hoop informatie gelekt. Zo is er een foto gelekt van het design van het toestel. Op de foto is onder meer her 6,3″-scherm te zien, dat vermoedelijk een gebogen display wordt. Ook zien we de inkeping aan de bovenkant goed zitten, waar waarschijnlijk een soort Face ID-technologie in verwerkt zit. Er is op deze afbeelding één frontcamera zichtbaar.

FreeBuds 2 Pro

Daarnaast zou Huawei voornemens zijn de FreeBuds 2 Pro uit te brengen. Dit zijn draadloze oordoppen die samen met de Huawei Mate 20 (Pro) op de markt moet komen. Qua designverschillen valt op dat dit model, in vergelijking met de vorige versie, een stuk kleiner is gemaakt. Dat geldt ook voor het oplaaddoosje. Daarnaast moet er ondersteuning zijn voor het high-res audioprotocol en moet je de Google Assistant kunnen aanspreken. De oordoppen zouden zelfs de gebruiker kunnen herkennen door middel van botgeleiding.

Helemaal aan de bovenkant van dit artikel kun je ook nog een interessante afbeelding bekijken. Het oplaaddoosje van de Freebuds 2 Pro staat namelijk op een Huawei Mate 20, waardoor de gedachte nu leeft dat je het doosje kunt opladen door hem op de smartphone te plaatsen. De prijs van de accessoire is natuurlijk nog niet bekend, maar de verwachting is dat die ergens tussen de 150 en 160 euro zal zijn. Waarschijnlijk zal Huawei de FreeBuds 2 Pro aankondigen wanneer de Mate 20 en Mate 20 Pro worden aangekondigd.

Onderwatermodus fotocamera

Daarnaast heeft het team van XDA-Developers ontdekt dat de smartphones worden voorzien van een speciale onderwatermodus voor de fotocamera. Wat het systeem dan precies anders zal doen, is helaas nog niet bekend. Daarnaast zouden de volumeknoppen gebruikt kunnen worden voor camerafuncties: door het volume te verlagen, maak je een foto; door het volume te verhogen, schakel je over op de videomodus. Verder is de functie AI Zoom ontdekt, een functie die automatisch zoomt als iets te ver weg staat.

Op 16 oktober aanstaande worden de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro onthuld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.