Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Honor 8X Max heeft het scherm van een tablet en een kleine inkeping

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2018, 9:43 CategorieAndroid

Honor heeft twee nieuwe smartphones voor de Chinese markt aangekondigd. De Honor 8X Max heeft wel een heel groot scherm. Het is namelijk groter dan 7-inch, waardoor de phablet technisch gezien een tablet en eigenlijk geen smartphone is.

Dit is de Honor 8X Max

Honor heeft twee nieuwe smartphones aangekondigd: de Honor 8X Max en de Honor 8X. Beide smartphones hebben grote schermen: de 8X heeft er een van 6,5-inch, terwijl de 8X Max met zijn 7,12-inch eigenlijk het scherm van een tablet heeft. Qua design heb je straks geen tablet in je handen: door het smalle ontwerp heb je een langwerpig apparaat dat nog steeds meer telefoon dan tablet is. Daarnaast zijn er twee notches aanwezig: de 8X heeft een brede variant, terwijl die op de 8X Max nog maar net de camera omlijnt.

Voor de rest lijken de smartphones op de modellen van vorig jaar. Er zit een vingerafdrukscanner, dubbele camera en een micro-usb-poort op. Daarnaast is er eindelijk ondersteuning voor wifi op 5 GHz en mag je Android Oreo verwachten, met daaroverheen Honors eigen softwareschil. De Huawei 8X Max wordt geleverd met een Qualcomm Snapdragon 636-processor, terwijl de 8X een Kirin 710-chipset krijgt. Ook krijgt het kleinere model een hogere schermresolutie en camera’s met een groter aantal megapixel.

Daarnaast heeft de Honor 8X tot 6 GB aan werkgeheugen, terwijl de 8X Max blijft hangen op 4 GB. Wel heeft de Max een accu met een vermogen van maar liefst 5.000 mAh. Het is nog niet duidelijk wanneer deze smartphones buiten China worden uitgebracht, Zoals het er nu naar uitziet zal de Honor 8X ook naar het westen toe komen voor een prijs van ongeveer 170 euro, exclusief belastingen. De Honor 8X Max blijft mogelijk een exclusieve telefoon voor China. Mogelijk maakt Honor binnenkort meer bekend voor de Europese markt.

  • Delen:
Honor 8X
Honor 8X
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.