Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei kondigt EMUI 9.0 aan tijdens IFA 2018

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2018, 19:26 CategorieAndroid

Tijdens de IFA 2018 heeft de Chinese smartphonefabrikant Huawei EMUI 9.0 aangekondigd. De nieuwe softwareschil is gebaseerd op Android 9.0 Pie en zal als eerste naar de Huawei Mate 20 komen in oktober.

Wang Chenglu, president software engineering van Huawei, vertelde aan de pers dat Huawei drie belangrijke punten in het achterhoofd hield tijdens de ontwikkeling. Zo moet EMUI 9.0 simpeler worden, aangenamer zijn om mee te werken en consistenter zijn in gebruik. Om te beginnen heeft Huawei het menu voor de instellingen overzichtelijker gemaakt. Dit betekent dat het aantal items flink wordt verminderd. Van 940 items in EMUI 8.0 naar 843 in de nieuwe versie. Ook worden sommige knoppen onderaan geplaatst, zodat gebruikers op een smartphone met een groot scherm het beter kunnen bedienen met één hand. De nieuwe manier van navigeren van Android 9.0 Pie zal straks ook terug te vinden zijn in de nieuwe schil van Huawei. Dit moet helpen om gebruikers sneller door de menu’s te laten navigeren, beter te kunnen multitasken en gemakkelijker een AI-assistent om hulp te vragen.

Bèta rolt vandaag uit voor select aantal smartphones

Ook op het gebied van de prestaties moet EMUI 9.0 een stap vooruit zijn. Apps zullen straks sneller opstarten en ook het navigeren door het besturingssysteem moet een winst van 12,9% opleveren.  De bèta van EMUI 9.0 rolt vanaf vandaag uit voor de Mate 10, Mate 10 Pro, P20, P20 Pro, Honor 10, Honor View 10 en Honor Play. De publieke versie zal in de komende maanden verschijnen.

  • Delen:
Huawei P Smart+
Huawei P Smart+
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.