Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

IFA 2018 round-up: wat hebben we gezien op het gebied van mobile?

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2018, 9:04 CategorieAndroid

IFA 2018 zit er op. We hebben bijna een week lang in Berlijn doorgebracht om onder meer de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tablets en phablets te bekijken. In dit artikel vind je de belangrijkste aankondigingen, de meest opvallende nieuwe producten en de meest interessante ontwikkelingen.

Algemene trend IFA 2018

Mocht je vorige week onze verwachtingen voor de IFA 2018 hebben gelezen, dan kon je zien dat we geen drukke periode voor ogen zagen op het gebied van tablets en phablets. Heel veel fabrikanten hebben hun belangrijkste producten al op een eerder moment aangekondigd of zelfs al uitgebracht, maar toch was er nog het een en ander te beleven. We hebben dit artikel opgedeeld in twee categorieën: smartphones en convertibles en Chromebooks. Mocht je dus iets specifieks willen lezen, scroll gerust meteen naar het onderwerp.

Smartphones

HTC was dit jaar één van de eerste fabrikanten die een smartphone presenteerde: de HTC U12 Life. Het apparaat heeft onder meer een dubbele camera aan de achterkant en een groot 18:9 full-body display. Het 6″-scherm beschikt over een resolutie van 2.160 1.080 pixels en heeft relatief dunne schermranden. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 636-processor, 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslaggeheugen. Het toestel wordt geleverd met Android 8.1 Oreo. Ook is er een accu van 3.000 mAh aan boord.

De 6-inch Sony Xperia XZ3 heeft een resolutie van 2.880 bij 1.440 pixels en een verhouding van 18:9. Ook zijn er druksensoren ingebouwd voor nieuwe manieren om de telefoon te besturen. Het Dynamic Vibration System maakt audio- en videocontent voelbaar door vibraties aan de zijkanten. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 845-processor, 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslaggeheugen. Met de camera is het mogelijk video’s in 960 frames per seconde te maken. Ook is Android 9.0 Pie meteen aanwezig.

Deze zomer lanceerde Sharp heel stilletjes twee nieuwe smartphones op de Europese markt. Het ging om de Sharp B10 en de Sharp Aquos C10. Tijdens de IFA 2018 heeft Sharp echter goed uitgepakt en viert het bedrijf de terugkeer op de Europese smartphonemarkt. Niet alleen werden de Sharp B10 en de Sharp Aquos C10 officieel gepresenteerd, maar tevens de geheel nieuwe Sharp Aquos D10. De Sharp B10 is vanaf juli verkrijgbaar voor een prijs van 299 euro, terwijl de Sharp C10 Aquos vanaf juli voor 399 euro op de markt is.

Sharp Aquos D10

Vandaag heeft Honor tijdens de IFA 2018 bekend gemaakt dat de Honor Play naar Europa komt. Het is de eerste gamingtelefoon van het bedrijf, die helemaal toegespitst is op consumenten die ervan houden om spellen op hun mobiele telefoon te spelen. De prijs van het toestel 349 euro. Ook heeft het Chinese bedrijf meteen de Honor Magic 2 onthuld, maar nog niet helemaal. Er is vast een korte preview gegeven, later worden er meer details vrijgegeven. Kenmerkend aan de Magic 2 is de uitschuifbare frontcamera.

Ook het nieuwe toestel van Xiaomi, dat officieel nog niet onthuld is, krijgt zo’n uitschuifbare camera. Alhoewel Xiaomi geen exacte naam bekendmaakte, meldt website Engadget dat het hier gaat om de nog niet aangekondigde Xiaomi Mi Mix 3. De camera schuif je als het ware aan de bovenkant uit de smartphone wanneer je een foto wilt maken. Hierbij werkt de Mi Mix 3 wel anders dan de eerder genoemde Honor Magic 2, want bij het toestel van Xiaomi schuif je de gehele smartphone omhoog. Later wordt er meer info bekendgemaakt.

Xiaomi Mi Mix 3

ZTE heeft, ondanks alle problemen op de Amerikaanse markt, de ZTE Axon 9 aangekondigd. De telefoon draait verder nog op de Qualcomm Snapdragon 845-processor, heeft 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagcapaciteit. Afgezien daarvan is er nog een batterij met capaciteit van 4.000 mAh, die draadloos laden mogelijk maakt. De smartphone draait op Android 8.1 Oreo en biedt tot slot nog stereospeakers die voorzien zijn van Dolby Atmos-technologie. Ook zit er een dubbele camera op de achterkant.

Het Franse merk Wiko heeft tijdens deze IFA ook drie nieuwe toestellen gepresenteerd. Het gaat om de Harry 2, View 2 Plus en View 2 Go. Alle toestellen vallen binnen de categorie budgetmarkt, maar zijn door de aanwezige specs juist extra aantrekkelijk. In dit uitgebreide nieuwsbericht lees je in een vogelvlucht alles over de specificaties, terwijl we in onze ervaringen hebben gedeeld in deze preview na aanleiding van onze hands-on sessie met de apparaten. De nieuwe View-modellen verschijnen in september en oktober.

Tot slot heeft Huawei nog een belangrijk toestel aangekondigd: de Huawei Mate 20 Lite. Dit is de eerste in de serie Mate 20-toestellen en meteen de goedkoopste variant van de aankomende serie. Zo op het eerst gezegd lijkt de Mate 20 Lite op de Huawei P Smart Plus, maar we hopen dat we in onze aankomende recensie toch wat anders tegenkomen. Verder heeft Huawei aangekondigd dat de high-end Mate-modellen op 16 oktober worden aangekondigd en is het zo dat de P30 is genoemd door de directeur van het bedrijf.

Huawei Mate 20 Lite

Convertibles en Chromebooks

Tijdens de IFA 2018 in Berlijn heeft Lenovo flink uitgepakt. De Yoga-serie van Lenovo zijn 2-in-1 apparaten. Tijdens de IFA 2018 zijn er drie nieuwe modellen aangekondigd, namelijk de Yoga C930, Yoga Book 930 en Yoga c630 WOS (Windows on Snapdragon). Het bedrijf heeft niet alleen nieuwe convertibles gepresenteerd, maar komt ook met een nieuwe serie Chromebooks, namelijk de Yoga Chromebook, Chromebook C330 en Chromebook S330. Wil je meer lezen over al deze apparaten, check dan dit nieuwsbericht.

Asus heeft twee nieuwe convertibles met Windows 10 aangekondigd. Zowel de Zenbook Flip 13 als de 15 zijn voorzien van een scharnier die het mogelijk maakt om het scherm 360 graden te draaien. Zodoende kan je de convertibles zoals gebruikelijk ook als een tent op je tafel zetten, maar ook in tabletmodus plaatsen. Het is nog niet bekend wanneer de twee laptops op de markt komen. Ook heeft Asus de adviesprijs nog niet onthuld. Voor meer informatie over de verschillende specificaties kun je terecht in dit uitgebreide nieuwsbericht.

Dan hebben we nog Dell, die deze IFA in Berlijn drie modellen heeft gepresenteerd. Het eerste nieuwe model is de Dell Inspiron 7000 2-in-1. Deze is straks verkrijgbaar in drie verschillende formaten, namelijk 13-inch, 15-inch en 17-inch. Dell komt ook met de Inspiron 5000 2-in-1 met een 14″-scherm met een vanafprijs van 459,99 dollar. Ook de XPS 13 2-in-1 krijgt een update. Het design is nog wat slanker gemaakt, waardoor de nieuwe versie volgens Dell de kleinste 13-inch convertible op de markt is. Lees er hier alles over.

Verslag IFA 2018

Wil je al het nieuws vanaf de beursvloer van IFA 2018 nog eens doorlezen, dan kun je terecht in ons IFA 2018 archief. Overigens houden we ons ook bezig met productlanceringen op het gebied van smart home, home cinema en wearables. Hiervoor kun je terecht op SmarthomeMagazine.nlHomecinemaMagazine.nl, enWearablesMagazine.nl.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)
Sharp Aquos C10
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.