Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram-oprichters nemen ontslag bij Facebook

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2018, 10:15 CategorieApplicaties

De originele oprichters van de populaire fotodeeldienst Instagram hebben hun ontslag ingediend bij moederbedrijf Facebook. De reden voor dit ontslag zou te maken hebben met de oprichter van Facdebook; Mark Zuckerberg zou zich overal te veel meer bemoeien.

Instagram-oprichters verlaten Facebook

Instagram-oprichters Kevin Systrom en Mike Krieger hebben ontslag genomen bij moederbedrijf Facebook. Bronnen bevestigen tegenover Bloomberg dat de oprichters vinden dat Mark Zuckerberg, de baas van het moederbedrijf, zich te veel zou bemoeien met de dagelijkse gang van zaken. In een officiële blogpost van Systrom schrijf de beste man dat “het tijd is om op zoek te gaan naar nieuwsgierigheid en creativiteit. Om nu vooruit te kunnen, moeten beide mannen een stap terug nemen om te zien wat hen inspireert en wat de wereld nodig heeft”.

Mark Zuckerberg heeft al gereageerd op het ontslag van Systrom en Krieger.

Kevin and Mike are extraordinary product leaders and Instagram reflects their combined creative talents. I’ve learned a lot working with them for the past six years and have really enjoyed it. I wish them all the best and I’m looking forward to seeing what they build next.

Wat dit voor de groei van Instagram betekent, is vooralsnog onduidelijk. Wellicht houdt dit in dat de groei van de laatste paar maanden niet kan worden doorgezet, omdat er toch wat zorgen zijn ontstaan inmiddels. Hoewel de fotodeeldienst onderdeel is van Facebook, zorgden de oprichters ervoor dat er nog een bepaalde mate van onafhankelijkheid was.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.