Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 12 vanaf nu beschikbaar voor iPhone en iPad

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2018, 19:11 CategorieiPhone

Eind juni werd al bekend dat de publieke bèta van iOS 12 beschikbaar was voor de mensen die zich hadden aangemeld voor het bèta-programma. De publieke bèta is de laatste testversie voor de uiteindelijke versie. De kogel is echter door de kerk. Zojuist heeft Apple iOS 12 uitgegeven. Vanaf nu is de nieuwste versie van het besturingssysteem eindelijk beschikbaar voor iedereen met een iPhone of iPad.

Wat is er nieuw?

Augmented reality speelt een belangrijke rol in iOS 12, waar ook ARKit 2 nu onderdeel is van het besturingssysteem. Dit betekent verbeterde gezichtstracking, realistische rendering en objectherkenning in 3d. Gedeelde ervaringen maken het daarnaast mogelijk dat meerdere mensen tegen tegen elkaar kunnen spelen in augmented reality.

Nieuw is ook Screen Time, een functie waarmee je meer inzicht krijgt in je gewoontes op je iPhone of iPad, Shortcuts voor Siri en worden verschillende kernapplicaties van het iOS-besturingssysteem op de schop genomen. Apps moeten straks ook sneller opstarten, ook op oudere modellen. Ouders krijgen daarnaast meer opties beschikbaar voor het tabletgebruik van hun kinderen zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden. Ook Animoji krijgen diverse verbeteringen en FaceTime krijgt daarnaast ondersteuning voor groepsgesprekken tot 32 deelnemers per gesprek.

Wil je weten wat allemaal nieuw is in iOS 12? Lees dan het artikel: Apple kondigt iOS12 aan: dit wil je weten over de iOS-update voor meer informatie over alle nieuwe functies in iOS 12.

iOS 12 downloaden

De verwachting is dat het op dit moment erg druk zal zijn, omdat veel gebruikers willen updaten naar de nieuwste versie. Het downloaden van de update kan op dit moment dan ook erg lang duren. Je kunt kijken of de nieuwste versie voor je beschikbaar is via Instellingen > Algemeen > Software update. Is het te druk of krijg je nog geen melding dat er een update voor je beschikbaar is? Probeer het dan morgenvroeg nog eens.

iOS 12 is beschikbaar voor de volgende iPhones en iPads:

iOS 12 staat straks standaard op de nieuw aangekondigde iPhone XS, XS Max en RS. De nieuwste versie van het besturingssysteem is daarnaast ook vanaf nu beschikbaar voor de volgende apparaten:

iPhone

iPad

iPod touch

  • iPod touch (zesde generatie)
  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.