Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Link naar website laat iPhone en iPad zichzelf opnieuw opstarten

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2018, 10:19 CategorieiPad

Een beveiligingsonderzoeker heeft een code ontdekt die ervoor zorgt dat een iPhone of iPad zichzelf opnieuw opstart wanneer de gebruiker een specifieke website bezoekt. In principe treft dit alle iPhones en iPads die iOS 7 of hoger hebben als besturingssysteem.

Bug laat iPhone en iPad opnieuw opstarten

Websitelinks of andere bugs die vervelende dingen doen op je iPhone of iPad zijn geen nieuwe fenomenen, maar ze blijven natuurlijk wel vervelend. Dit weekend is er een nieuwe websitelink opgedoken die ervoor zorgt dat je iOS-apparaat opnieuw kan opstarten. Het iOS-apparaat in kwestie moet in staat zijn de achtergrondfilter te lezen (dit kan vanaf iOS 7). Vervolgens zorgt een combinatie van code (html en css) ervoor dat iPhones en iPad als het ware in paniek raken, waardoor die dus uit zichzelf opnieuw opstarten.

Deze code is de boosdoener. Uiteindelijk gaat het niet om veel tekst, maar kunnen de gevolgen dus wel groot zijn. Als je op de link erboven klikt op je iPhone of iPad (safari-reaper), dan kun je de bug zelf ervaren (en weet je dus wat er gebeurt als je dit ineens overkomt) — maar dat is geheel op eigen risico. Verschillende leden van de media hebben inmiddels gekeken of de link inderdaad doet wat er wordt beweerd en de uitkomst is dat de code inderdaad voor de restart zorgt. Ook kunnen desktopbrowser vastlopen door dezelfde bug.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.