Nederlanders kunnen nu een fotoboek bestellen vanuit Google Photos

04 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google Photos

De functie was al een tijdje beschikbaar in de Verenigde Staten, maar ook Nederlanders kunnen nu een fotoboek vanuit Google Photos bestellen. Het gehele fotoboek kun je bewerken vanuit de app, waarbij je kunt kiezen uit een fotoboek met harde of met zachte kaft.

Gebruikers in de Verenigde Staten konden al sinds mei 2017 direct een fotoboek bestellen vanuit Google Photos. Vorige maand werden er ineens Europese landen toegevoegd, waaronder Duitsland. Vandaag heeft David Lieb, product lead van Google Photos, op Twitter bekendgemaakt dat ook Nederlandse gebruikers nu direct een fotoboek vanuit de app kunnen maken en kopen.

Gebruikers kunnen niet alleen vanaf de computer een fotoboek maken en kopen, maar ook via de app voor Android en iOS. Klik simpelweg vanuit het menu op Fotoboeken > Fotoboek maken om aan de slag te gaan. In de app kun je vervolgens de omslag kiezen, foto’s rangschikken of bijvoorbeeld tekst op de rug van het fotoboek toevoegen. Je kunt kiezen uit een fotoboek met harde kaft of een boek met zachte kaft. Je moet minimaal twintig foto’s toevoegen, maar kunt een uitgebreid fotoboek maken tot honderd foto’s.

Prijzen voor een fotoboek

Prijzen beginnen 12,99 euro voor een boek met zachte kaft voor twintig pagina’s. Iedere extra pagina kost 0,49 euro. Een boek met harde kaft en twintig pagina’s kost 22,99 euro. Iedere extra pagina kost 0,69 euro en je moet uiteraard ook rekening houden met de verzendkosten. Google geeft op de eigen support-pagina meer informatie weer over het maken, bewerken en bestellen van een fotoboek vanuit Google Photos.

Reacties (0)