Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Android-versie Fortnite brengt voicechat en meer apparaatondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2018, 16:34 CategorieGaming

Epic Games heeft donderdag een update uitgebracht voor de Android-versie van Fortnite, waardoor onder meer voicechat nu beschikbaar is. Ook is het zo dat er nu meer toestellen zijn die de game ondersteunen, waardoor meer spelers de arena kunnen binnenstormen.

Download de update voor Fortnite

De game Fortnite is nu pas een paar weken beschikbaar, maar Epic Games heeft toch al flink wat updates vrijgegeven. Donderdag brengt de uitgever opnieuw een update uit en dit keer is het een grote. Momenteel wordt versie 5.40 uitgerold, die onder meer de Getaway-modus meeneemt. Dit is een limited time mode als onderdeel van het High Stakes-evenement. In deze modus worden mensen in teams van vier op het eiland gedropt en moeten er vier kluizen worden gevonden. De eerste vier teams die de inhoud meenemen naar de bus, winnen.

Ook zijn er nu Wild Card-skins toegevoegd, zijn er nieuwe uitdagingen die worden gekoppeld aan het evenement en is er een nieuw wapen geïntroduceerd: de Grappler. Met dit wapen kun je benauwde situaties zelf ontvluchten. Daarnaast kunnen Android-gebruikers rekenen op de toevoeging van voicechat (voip). Dat is ook wel nodig in een game waarin je ook met een team kunt spelen, zodat je kunt overleggen over posities, wapens en interessante locaties. Het is dus goed om te zien dat Epic Games deze functie heeft toegevoegd.

De bèta release van Fortnite ondersteunt nu ook meer toestellen van Motorola, HTC en Sony. Ook wordt de Essential Phone nog even genoemd, maar die telefoon ondersteunt het spel al vanaf dag één. Mogelijk heeft dit iets te maken met de uitrol van Android Pie en de optimalisatie van de game voor dat platform. Daarnaast zijn er nog wat veranderingen doorgevoerd aan de user interface en werkt het slepen-en-laten-vallen-mechanisme veel beter. Uiteraard mag je ook rekenen op een flinke lading bugfixes.

Bug Fixes

 • Corrected some issues with screen resolution in certain locales on Android.
 • The screen will no longer timeout without user input on iOS.
 • Adjusted steering sensitivity on vehicles.
 • Players are now able to thank the bus driver.
 • Gyro controls are now usable regardless of orientation on iOS.
 • Resolved an issue with turbo-building sometimes being stuck “on” when using the quickbar to turbo-build.
 • Fixed the challenges button to use large buttons on mobile.
 • Fixed an issue where toggling between pickaxe/weapons wouldn’t properly change weapons.
 • Exhaust problems with the Street Racer Bike Gliders for mobile have been repaired. The Bikes should run clean now.
 • No longer able to interact with UI behind the challenges screen.
 • Players who are experiencing issues with abruptly going to the Home Screen when pressing jump on certain Samsung Galaxy devices can do the following to fix the issue.
  • Go to Settings > Display > Navigation > Hard Press Home Button > Turn the feature off

Meer Fortnite?

Voor meer informatie over Fortnite en hoe je de game op Android kunt spelen, klik je hier. Wil je de game liever op je iPhone of iPad spelen? Dan kun je dit artikel erop naslaan. Spelen tegen teams op andere platforms, zoals de Xbox? Lees daar hier alles over.

 • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.