Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe details van de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro gelekt

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2018, 12:49 CategorieAndroid

Nog meer nieuws over de aankomende vlaggenschepen van Huawei. Eerder vandaag gaf Huawei ons al een nieuwe teaser. Details en afbeeldingen van de Huawei Mate 20 en de Mate 20 Pro zijn dit keer naar buiten gekomen via de Israëlische website Girafa, die een presentatie in handen hebben gekregen van Huawei.

Er zijn onder andere details naar buiten gekomen over de vierkante cameramodule. De eerder verschenen Huawei P20 Pro heeft drie camera’s met een veertig megapixel hoofdcamera, acht megapixel telelens en een twintig megapixel monochroom. In plaats van de telelens op de Huawei P20 Pro, krijgt de Mate 20 een groothoeklens. Je hebt dus minder zoom tot je beschikking, maar kunt wel een groter beeld vastleggen. De camera aan de voorkant van het toestel krijgt een sensor met 24 megapixel. De camera’s krijgen daarnaast AI Smart Zoom, met detectie van bewegende objecten en een functie die vergelijkbaar is met Google Lens. Alleen het Pro-model krijgt 3d-gezichtsherkenning. Hiermee zou je de smartphone binnen een halve seconde moeten kunnen ontgrendelen met je gezicht. Volgens de presentatie is de Mate 20 Pro ook het enige model dat een vingerafdruksensor onder het display krijgt.

De Mate 20 krijgt een 6,55″-scherm, terwijl de Mate 20 Pro een oled-scherm van 6,9-inch zou krijgen. De Mate 20 krijgt 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. De grote broer zou 6 GB en 128 GB gaan krijgen. De smartphones draaien op de Kirin 980.

Draadloos opladen en nano-sd-kaarten

Eerder al kwam het bericht naar buiten over de SuperCharge 2.0 van de nieuwe toestellen. Ditzelfde was ook weer te vinden in de huidige presentatie van het Chinese bedrijf. Hiermee kun je de batterij met een capaciteit van 4.200 mAh tot 70 procent opladen binnen 30 minuten. Ook draadloos opladen wordt ondersteund. Volgens het bericht zou Huawei afstappen van micro-sd-kaarten en overstappen naar de nano-sd-kaarten. Voor veel mensen wellicht onhandig, want iedereen heeft nu micro-sd-kaarten in huis. Stereo speakers en Android 9.0 Pie komen ook in de presentatie voorbij. Prijzen voor Israël zijn 833 dollar voor de Mate 20 en 1.111 dollar voor de Mate 20 Pro. Op 16 oktober worden beide toestellen officieel onthuld.

  • Delen:
Huawei Mate 20 Lite
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.