Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe functies kunnen eerder naar midrange toestellen komen’

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2018, 10:14 CategorieAndroid

Samsung-directeur DJ Koh heeft in een interview gezegd dat midrange smartphones mogelijk eerder nieuwe functies gaan krijgen dan de high-end modellen. De verkopen van high-end modellen loopt namelijk achteruit, terwijl er in het midrange segment nog winst te behalen valt.

Nieuwe strategie voor Samsung?

High-end smartphones mogen vaak rekenen op nieuwe functies, die pas later worden uitgerold naar midrange toestellen. Maar die strategie kan nog wel eens veranderen voor een bedrijf als Samsung — en als Samsung die strategie verandert, dan is de kans groot dat de markt meebeweegt. DJ Koh, directeur van de mobiele afdeling van de Zuid-Koreaanse fabrikant, heeft in een interview met CNBC laten weten dat midrange smartphone in de toekomst mogelijk eerder nieuwe features gaan ontvangen dan de high-end toestellen.

In the past, I brought the new technology and differentiation to the flagship model and then moved to the mid-end. But I have changed my strategy from this year to bring technology and differentiation points starting from the mid-end.

Koh zou naar verluidt zelfs zijn team hebben voorbereid op de shift van high- naar mid-end. De eerste Samsung-smartphone die onder deze strategie zal worden uitgebracht, zou de nieuwe Galaxy A moeten worden. Deze telefoons kosten vaak niet meer dan 400 euro, waardoor ze veel goedkoper zijn dan bijvoorbeeld een Galaxy Note 9. De reden achter deze verandering heeft te maken met het idee dat er minder winst wordt gemaakt op high-end modellen en dat er goede zaken te doen zijn momenteel met midrange smartphones.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.