Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe iPhone krijgt geen in-display vingerafdrukscanner’

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2018, 9:19 CategorieiPhone

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft aangegeven dat de nieuwe iPhone geen in-display vingerafdrukscanner gaat krijgen. En dat terwijl er binnenkort wel Android-smartphones op de markt komen met deze technologie aan boord.

Geen in-display Touch ID voor nieuwe iPhone – gerucht

Ming-Chi Kuo, een analist die Apple nauwlettend in de gaten houdt, is van mening dat de markt voor de technologie van in-display vingerafdrukscanners in 2019 met vijfhonderd procent zal groeien. Maar Apple zal zich niet op die markt gaan bevinden; de nieuwe iPhone zal geen in-display Touch ID-sensor gaan krijgen. Momenteel voldoet Face ID aan de behoefte voor een betere beveiliging op de iPhone-lijn, terwijl vingerafdrukscanners over het algemeen veiliger zijn. De Android-markt moet nu als testmarkt gaan dienen voor Apple.

Eén van de factoren die hierin meespeelt is dat de technologie werkt met oled- en niet met goedkopere lcd-schermen. Maar dat verandert nu vlot, aangezien meer fabrikanten oled-schermen omarmen voor hun smartphones (zelfs Sony). Daarnaast komt eind volgend jaar misschien de technologie beschikbaar dat heel het scherm gebruikt kan worden als vingerafdruklezer; nu kan dat alleen nog op een specifiek gedeelte van het display. Wel is Kuo van mening dat Samsung met de Galaxy S10 een in-display vingerafdrukscanner gaat aanbieden.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.