Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus 6T krijgt grotere accu, maar geen koptelefoonaansluiting

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2018, 13:56 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant OnePlus heeft bevestigd in een interview dat de OnePlus 6T niet zal worden voorzien van een koptelefoonaansluiting. Het goede nieuws is dat er daardoor wel meer ruimte over is voor een grotere accu — en dat is precies wat dit vlaggenschip moet gaan krijgen.

OnePlus 6T zonder koptelefoonaansluiting

Eerder bevestigde OnePlus al dat de OnePlus 6T zal worden voorzien van een in-display vingerafdrukscanner. Donderdag bevestigt het bedrijf in een interview met TechRadar dat de nieuwe OnePlus ook zal worden voorzien van een grotere accu, aangezien er geen koptelefoonaansluiting aanwezig zal zijn. Veel audiopuristen geloven nog steeds heilig in deze aansluiting en voor hen zal het een bittere pil zijn dat de aansluiting verdwijnt, terwijl andere gebruikers mogelijk blij zijn met de grotere accu aan boord.

Mede-oprichter van OnePlus, Carl Pei, zegt daar het volgende over.

You’ve got to make decisions that optimise the user experience, and understand that at times things that provide user value can also add friction. We found 59 per cent of our community already owned wireless headphones earlier this year – and that was before we launched our Bullets Wireless headphones.

De reden dat OnePlus hier nu dus voor kiest heeft te maken met het idee dat 59 procent van de gebruikersbasis al draadloze koptelefoons gebruikt. Dat is meer dan de helft, waardoor het dus niet vreemd is dat de OnePlus 6T geen koptelefoonaansluiting krijgt.

It was a very controversial decision. We’re not doing it for the sake of doing it and because everyone else is. We believe now is the right time, as it’ll benefit the majority of our users while keeping the downside low.

Ook heeft Pei bevestigd dat de nieuwe OnePlus-smartphone zal worden voorzien van een usb-c-naar-aux-adapter wanneer het toestel later dit jaar op de markt verschijnt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.