OnePlus kondigt USB-C Bullets aan: lanceren met OnePlus 6T

14 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
USB-C Bullets

OnePlus heeft de nieuwe USB-C Bullets aangekondigd. De oordopjes vervangen de gewone Bullets V2, nu blijkt dat de OnePlus 6T geen 3,5mm-aansluiting krijgt. Volgens OnePlus gebruiken steeds minder mensen de aansluiting, maar niet iedereen is blij met deze stap van het bedrijf.

Gisteren werd bekend dat de aankomende OnePlus 6T geen koptelefoonaansluiting gaat krijgen. Volgens OnePlus gebruikt 59 procent van de mensen al draadloze koptelefoons, waardoor een 3,5mm-aansluiting steeds minder noodzakelijk is. Nu, een dag later, heeft OnePlus de nieuwe USB-C Bullets aangekondigd. De nieuwe oortjes zullen samen met de OnePlus 6T gelanceerd gaan worden. OnePlus wil de tegenstanders overtuigen met de nieuwe USB-C Bullets en wil vooral de nadruk leggen op de superieure geluidskwaliteit ten opzichte van de 3,5mm-oordopjes.

De nieuwe USB-C Bullets zijn een upgrade ten opzichte van de Bullets V2 en bieden volgens OnePlus een superieure geluidservaring. Ze hebben een hoger dynamisch bereik en hogere signaal-ruisverhouding dankzij het professionele gamma DAC van Cirrus Logic. Er is aramidevezel aan de kabel toegevoegd, waardoor deze minder snel zal uitrekken en de oordopjes langer mee zullen gaan.

Niet iedereen is blij met het ontbreken van de 3,5mm-aansluiting

In het persbericht werd ook de beslissing verdedigd om de koptelefoonaansluiting weg te halen op de nieuwe OnePlus 6T. Uit eigen onderzoek bleek dat 59 procent is overgestapt naar draadloze oortjes. Naast de draadloze Bullets Wireless komen daar nu dus de USB-C Bullets voor de gebruikers die oordopjes met een draad willen gebruiken. Of de audiofiel ook blij is met deze stap zal blijken, want op het forum en op social media krijgt het bedrijf het van sommige mensen flink te verduren.

Reacties (0)