Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oppo Find X vanaf 7 september verkrijgbaar in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2018, 15:36 CategorieAndroid

Oppo is voornemens zijn eerste smartphone op de Nederlandse markt uit te brengen: de Oppo Find X, met een opmerkelijke cameraoplossing. De Find X werd afgelopen juni aangekondigd en onderscheidt zich door het randloze design en het ontbreken van zichtbare sensors op het scherm.

Dit is de Oppo Find X

De Oppo Find X is een opmerkelijke smartphone met een echt voorkantvullend scherm van 6,4-inch. De smartphopne beschikt over een schuifsysteem waardoor de sensoren in de telefoon zijn verborgen als de camera niet wordt gebruikt. Zodra je de camera-app opent, schiet de camera omhoog en kun je direct je foto’s nemen. Het schuifsysteem heeft geen invloed op de batterij, want na tweehonderd keer omhoog en omlaag schuiven is slechts één procent van de batterij verbruikt. Het schuifsysteem kan meer dan 300.000 keer gebruikt worden. Daarnaast moet dit schuifsysteem ervoor zorgen dat de smartphone niet meteen kapot gaat wanneer je hem een keer laat vallen.

De Oppo Find X heeft aan de voorzijde een camera van 25 megapixel en een dubbele camera aan de achterzijde van twintig en zestien megapixel. De Find X is de eerste Android-smartphone met driedimensionale en gestructureerde lichttechnologie. Met behulp van vijftienduizend gezichtsherkenningspunten en een analyse kunt je de telefoon overdag of ’s nachts ontgrendelen met behulp van Flood Illuminator-technologie. Dit systeem moet twintig keer veiliger zijn dan een vingerafdruk en net zo nauwkeurig, want de kans dat het systeem een gezicht niet herkend is slechts één op één miljoen, belooft de fabrikant in het Nederlandstalige persbericht.

In de batterij van de Oppo Find X zitten twee 1.700 mAh-cellen (gelijk aan een 3.400 mAh-batterij), evenals de door de fabrikant ontwikkelde Super VOOC Flash Charging-technologie. Met deze technologie, kan de telefoon in slechts 35 minuten worden opgeladen. Verder beschikt het toestel over 8 GB aan werkgeheugen en een Qualcomm Snapdragon 845-processor. Ook beschikt het toestel over een opslagcapaciteit van 256 GB. De Oppo Find X is verkrijgbaar in twee kleuren: Bordeaux Red en Glacier Blue.

Prijs en beschikbaarheid

Als gebruikers een Oppo Find X aanschaffen, kunnen ze ook gebruikmaken van Oppo Care. Dit is een garantie waarbij de fabrikant tal van voordelen biedt aan gebruikers:

  • 1 jaar extra garantie op de telefoon, dus in totaal 3 jaar garantie
  • 1 jaar garantie om het scherm gratis te laten vervangen als het is gebarsten
  • 1 jaar garantie om het achterpaneel gratis te laten vervangen als het is gebarsten

Van 7 september tot 7 oktober krijgen consumenten naast de Oppo Care Garantie een setje O-Free Oppo draadloze bluetooth-oortjes ter waarde van 159 euro cadeau als onderdeel van het Early Adopter Program. De Find X zal verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 999 euro.

  • Delen:
Oppo Find X
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.