Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Rootless Launcher weer te vinden in Google Play

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2018, 9:33 CategorieApplicaties

Nadat de Rootless Launcher eerder was verwijderd uit Google Play, is de app nu weer terug in de downloadwinkel van Android. Dit keer zonder de melding dat je een extra applicatie moet downloaden voor het functioneren van de app, want dat gaat tegen de richtlijnen van de winkel in.

Rootless Launcher in Google Play

Een aantal weken geleden verscheen daar ineens de Rootless Launcher in Google Play. Dit is een versie van de Pixel Launcher die Google exclusief aanbiedt voor zijn Pixel-smartphones, maar dan geoptimaliseerd voor andere telefoons. Niet lang daarna werd de app uit de downloadwinkel verwijderd, omdat er tegen de regels van de winkel in werd gegaan door de boodschap dat er een extra app gedownload moest worden. En dat terwijl dat eigenlijk niet vreemd is wanneer je een andere launcher gebruikt op je smartphone of tablet.

Nu is de app terug van weggeweest en mag het gewoon in Google Play blijven (tenminste, er worden nu geen regels overtreden), aangezien de boodschap voor het downloaden van de extra app is verwijderd. Je hebt die extra app nodig voor het toevoegen van de Google Feed aan de Rootless Launcher, een functie die veel Android-gebruikers graag gebruiken. Wel wordt je nog in het menu geattendeerd op het feit dat de app er niet is, maar je wordt niet meer aangespoord om de app te downloaden. Gevorderde gebruikers weten dan wel wat te doen.

Mocht je deze app buiten Google Play om willen downloaden, dan tref je hier het apk-bestand aan. Ook heb je de Bridge nodig voor de Google Feed-integratie; die applicatie tref je hier aan. Deze apps staan op het betrouwbare APK Mirror.

  • Rootless Launcher
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.