Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Screenshots geven eerste blik op Android Pie voor Samsung Galaxy S9

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2018, 12:40 CategorieAndroid

Er zijn nu al screenshots beschikbaar van Android Pie op de Samsung Galaxy S9. Het gaat hier wel om een vroege versie van de update. Het is vooralsnog niet bekend wanneer Samsung deze update gaat vrijgeven voor de recent uitgebrachte smartphone.

Android Pie op Samsung Galaxy S9

De website XDA-Developers heeft een versie van Android Pie in handen die geschikt is gemaakt voor de Samsung Galaxy S9. Door het publiceren van deze beelden krijgen we alvast een beeld van wat we mogen verwachten van de software. De software-update wordt Samsung Experience 10.0 genoemd en is dus op basis van Android Pie gemaakt. De screenshots laten niet alleen het lichte, maar ook het donkere thema zien. Met het donkere thema actief zullen notificaties en menu’s een donkere kleur krijgen.

Ook is duidelijk dat Samsung meegaat met Google als het om de ronde hoeken gaat. Zowel Android Pie als enkele Google-apps, waaronder Chrome, hebben tegenwoordig die ronde hoeken. Daarnaast is de interface binnen de instellingen ook anders en hebben sommige aspecten een nieuwe plek gekregen. Verder lijkt Samsung ook te werken aan een navigatie op basis van beweging, maar dan anders dan Google doet op de Pixel-apparaten. Het wachten is nu op informatie van Samsung zelf; onduidelijk is wanneer de update verschijnt.

Voor meer afbeeldingen kun je terecht op de site van XDA-Developers.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)

Reacties

  1. RacerDee
    22 september, 2018 om 14:33

    “een navigatie op basis van besturing” – Hè? Wat?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.