Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Siri Shortcuts (Siri Opdrachten) nu te downloaden voor iPhone en iPad

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2018, 9:17 CategorieApplicaties

Apple heeft Siri Shortcuts, in het Nederlands Siri Opdrachten, vrijgegeven. Met deze app kun je verschillende taken automatiseren. Shortcuts is de vervanger van de Workflow-app die eerder beschikbaar was en is in feite te vergelijken met een automatiseringsdienst als IFTTT.

Download Siri Shortcuts voor iOS 12

Met de release van iOS 12 en watchOS 5 zorgt Apple ervoor dat de persoonlijke stemassistent Siri voortaan een stuk krachtiger is. Met Siri Shortcuts, een app die in het Nederlands Siri Opdrachten wordt genoemd, is het voor iOS 12-gebruikers nu mogelijk een serie opdrachten aan elkaar te koppelen. Shortcuts vervangt Workflow, een app die Apple vorig jaar kocht, en is in staat meerdere opdrachten te voltooien wanneer je zelf een simpele stemcommando geeft. In dat opzicht lijkt deze dienst op het populaire IFTTT.

Zo kun je bijvoorbeeld tegen Siri zeggen dat je een film kijkt, waarna Shortcuts ervoor zorgt dat je telefoon in de stille modus gaat. Verschillende fabrikanten en applicatiemakers gaan zelf ook hun eigen mogelijkheden aanbieden, waardoor Siri Shortcuts nog wel eens heel nuttig kan gaan worden (bijvoorbeeld in je smarthome, IFTTT laat zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn). Je kunt de app nu downloaden uit de App Store voor je iPhone of iPad, maar je hebt hiervoor wel iOS 12 nodig. Lees daar hier meer over.

  • Opdrachten
  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.