Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telltale Games failliet: Vierde seizoen The Walking Dead geannuleerd

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2018, 12:34 CategorieGaming

Telltale Games, bekend van games als The Walking Dead, Minecraft: Story Mode, Batman: The Enemy Within en The Wolf Among us, is niet meer. Het bedrijf heeft de deuren moeten sluiten. Dit betekent dat het vierde seizoen van The Walking Dead niet afgemaakt gaat worden.

Het bedrijf werd vooral bekend door de verhalende games omtrent grote licenties. Het eerste seizoen van The Walking Dead wordt gezien als één van de beste games van Telltale Games. In vijf episodes volgende we het verhaal van het meisje Clementine, die in latere seizoenen weer terugkeerde. De game won verschillende internationale prijzen en Telltale Games ging ook druk aan de slag met vergelijkbare games als Batman: The Enemey Within, Guardians of the Galaxy en Game of Thrones.

Vierde seizoen The Walking Dead wordt niet afgemaakt

Het nieuws komt overigens niet helemaal als een verrassing. Enkele maanden geleden kwam Telltale Games al in het nieuws waarbij werknemers slecht werden behandeld en continue moesten overwerken. Eerder al werden negentig werknemers ontslagen, ongeveer 25 procent van het totale aantal werknemers. Dit keer zal het bedrijf definitief de deuren moeten sluiten. Ongeveer 225 werknemers staan op straat. Er blijft nog een kleine groep van 25 werknemers over om enkele zaken af te maken. De tweede aflevering van seizoen vier van The Walking Dead wordt nog uitgebracht, maar daarna stopt het. We zullen dus nooit weten hoe het verder zal gaan met Clementine. Verschillende werknemers van Telltale Games kunnen gelukkig bij andere bedrijven in de business aan het werk.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.