Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tor Browser, voor anoniem surfen, nu ook uit op Android

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2018, 9:25 CategorieApplicaties

Vanaf nu kunnen Android-gebruikers ook aan de slag met de Tor Browser, een browser waarmee je anoniem kunt surfen. Je kunt de incognitomodus binnen je huidige browser wel gebruiken, maar dan ziet je provider nog steeds wat je doet. Ook kun je nog steeds worden gevolgd.

Download de Tor Browser

Wanneer je de incognitomodus binnen je huidige browser gebruikt, dan wordt die sessie niet opgenomen in je geschiedenis. Ook ben je overal standaard uitgelogd. Maar kunt nog steeds worden gevolgd door je internetserviceprovider, de overheid en natuurlijk alle andere bedrijven die kunnen zien wat je uitspookt op het internet. De Tor Browser, al beschikbaar op pc, is een browser waarmee je daadwerkelijk anoniem over het internet kunt surfen. Het wordt in elk geval veel moeilijker om te achterhalen wie de gebruiker is.

De Tor Browser is nu ook beschikbaar voor Android-apparaten en is te downloaden via Google Play. Net als de desktopversie is ook deze app gebaseerd op Firefox, met de HTTPS Everywhere- en NoScript-extensies vooraf geïnstalleerd. Hierdoor worden third-party trackers geblokkeerd en worden cookies automatisch verwijderd na het afsluiten. Ook is al je data versleuteld in de browser. Om gebruikt te kunnen maken van Tor, heb je overigens ook Orbot Proxy nodig. Momenteel is er geen officiële versie voor Apples iOS-platform.

  • Tor Browser
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.