Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter en Periscope ondersteunen uitzendingen met alleen audio

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2018, 10:06 CategorieApplicaties

Twitter heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is uitzendingen te maken en te beluisteren met alleen audio — zonder beeld, dus. Dit geldt ook voor Periscope. Vooralsnog is de functie alleen beschikbaar op iOS; onduidelijk is wanneer Android-gebruikers aan de beurt zijn.

Audio-uitzendingen op Twitter

iOS-gebruikers die ook Twitter of Periscope gebruiken kunnen voortaan uitzendingen maken die alleen audio, en dus geen beeld, bevatten. Zo kun je toch een boodschap of tof verhaal presenteren, zonder dat je je daarvoor hoeft aan te kleden. Je bent dus niet meer verplicht om voor de camera te gaan staan als je een gesproken boodschap wil overbrengen op het sociale medium en je hoeft gebruikers ook niet meer naar een ander platform te sturen. Dat is goed voor deze sociale netwerken, want zo blijf je natuurlijk langer actief.

Als uitzender van audioprogramma’s of -berichten krijg je toegang tot dezelfde mogelijkheden als videomakers. Met deze zet haakt Twitter in op de populariteit van de podcast, waar menigeen tegenwoordig naar luistert. Het medium presenteert de optie zelfs als een privacyfunctie, omdat je jezelf dus niet toonbaar hoeft te maken. Ook kun je de audiomogelijkheden gebruiken als middel om een tweetstorm te voorkomen, maar dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Helaas is nog niet bekend wanneer deze functie naar Android-gebruikers komt.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.