Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update voor Google Agenda rolt Material Design uit naar app

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2018, 9:39 CategorieApplicaties

Google rolt momenteel een nieuwe versie van de Google Agenda uit, die officieel het Material Design naar de applicatie brengt. Over het algemeen verandert hierdoor het gebruik van de app niet, terwijl sommige dingen er nu dus wel anders uit kunnen zien dan je gewend bent.

Download de update voor Google Agenda

De Google Agenda is de nieuwste app van Google die de update naar het Material Design krijgt. De update daarvoor wordt nu uitgerold naar iedereen. Doorgewinterde gebruikers zullen opmerken dat er aan de functionaliteit weinig tot niets is veranderd en dat de verandering vooral cosmetisch zijn. Zo zijn de statusbalk en de witte kleur van de app nu samengevoegd, waardoor het een mooier geheel is geworden. Ook gebruikt Google voortaan zijn eigen lettertype (Google Sans). Ook is de vandaagknop aangepast naar een nietszeggend knopje.

Daarnaast heeft Google nog wat iconen aangepast, wat mogelijk niet voor iedereen een verbetering is — maar uiteindelijk zal het snel wennen, omdat de functionaliteit dus niet veranderd is. Uiteraard komen we ook hier de ronde hoeken tegen, die inmiddels al kenmerkend zijn voor Android Pie. Er is wel één verandering voor het aanpassen van een agenda-item doorgevoerd: om een item aan te passen moet je nu rechts bovenin op het potloodje drukken. Voorheen zat die knop links en ietwat lager, waardoor die wat beter bereikbaar was.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.