Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube Music laat je nu de audiokwaliteit selecteren

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2018, 10:29 CategorieApplicaties

Sinds augustus is YouTube Music ook beschikbaar in Nederland en België. Gebruikers kunnen kiezen uit een gratis versie en een Premium-versie. Bij de streamingdienst ontbreekt echter nog een belangrijke functie en dat is het selecteren van de audio-, download- en videokwaliteit. De nieuwste update brengt deze functies naar de streamingdienst toe.

Google beloofde al om vaak met updates te komen voor YouTube Music en de functie waar veel gebruikers vanaf het begin al om vragen is het selecteren van de audiokwaliteit. YouTube Music voor Android en iOS laat je nu de audiokwaliteit kiezen wanneer je verbinding hebt met een mobiel netwerk. Je kunt kiezen uit vier verschillende opties: laag, normaal, hoog en altijd hoge kwaliteit.

Ook kwaliteit van downloads nu te selecteren

Bij de instellingen kun je daarnaast ook de audiokwaliteit kiezen in het menu voor downloads, tevens met laag, normaal en hoog. Bij de videokwaliteit kunnen gebruikers nu ook kiezen om alleen audio op te slaan, zonder de video.

De nieuwe functies maken het mogelijk om gebruikers beter te ondersteunen in het omgaan met de beschikbare data van het mobiele abonnement. Ook voor telefoons met weinig opslaggeheugen zijn de nieuwe functies een uitkomst, zodat je in een lagere kwaliteit meer nummers kunt opslaan om offline af te spelen. De nieuwste versie, YouTube Music 2.49.57, maken deze functies beschikbaar.

  • YouTube Music
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.