Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zelfstandige YouTube Gaming-app verdwijnt in maart 2019

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2018, 10:17 CategorieApplicaties

Google heeft bekendgemaakt dat de zelfstandige applicatie van YouTube Gaming in maart van volgend jaar zal verdwijnen. De functies van deze dienst zullen tegen die tijd worden opgenomen in de reguliere app en natuurlijk de populaire website van de videostreamingdienst.

YouTube Gaming verdwijnt

Twee jaar geleden werd YouTube Gaming officieel gelanceerd in Nederland. De app moest een walhalla worden voor gamers, met speciale pagina’s en natuurlijk ruimte voor contentmakers. Daarnaast moest de Gaming-app een geduchte concurrent van Twitch gaan worden. Uiteindelijk werd de app ook nog gebruikt als testapplicatie voor zaken als het donkere thema, Super Chat en abonnementen voor kanalen. Maar het mag allemaal niet baten: de zelfstandige applicatie van Gaming zal in maart 2019 gaan verdwijnen.

De functies van YouTube Gaming worden allemaal opgenomen in de website en reguliere app van de videostreamingdienst. Je krijgt nog steeds gepersonaliseerde content op basis van je kijkgedrag en ziet nog steeds een mix van je favoriete streamers en streamers die op dat moment live zijn. Ook zal YouTube nog steeds speciale pagina’s voor games aanmaken, zodat je in één oogopslag alle content kunt bekijken die je zou willen zien. Daarnaast zullen nieuwe contentmakers in de spotlight kunnen worden gezet door de dienst.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.