Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Pie nog niet te zien in distributiecijfers van september

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2018, 9:48 CategorieAndroid

Android Pie is sinds begin augustus verkrijgbaar voor een handjevol toestellen, maar blijkt nog niet populair te zijn onder Android-gebruikers. In de nieuwste Android-distributiecijfers is de nieuwste versie van het OS namelijk nog helemaal niet te zien.

Android Pie heeft geen groot aandeel

Hoewel Android Pie langzaamaan toch beschikbaar komt voor meer verschillende smartphones, zoals de Pixel 2 XL, OnePlus 6 en Nokia 7 Plus, is de nieuwste versie van het OS nog niet populair genoeg voor een eigen plekje in de nieuwe Android-distributiecijfers. Google is tegenwoordig wat minder consequent als het gaat om het delen van deze cijfers; waarom is helaas onduidelijk. Uit de nieuwe cijfers is echter op te maken dat Android Oreo een flinke stap vooruit heeft gemaakt: 8.0 heeft nu 13,4 procent van de markt in handen.

Dat is een stijging van twee procentpunten. Android 8.1 staat nu op 5.8 procent, en stond op 3,2 procent. Met 19,2 procent van de markt in handen staat Oreo momenteel op plek drie als het gaat om meest gebruikte Android-versie. Nougat is nog steeds de populairste met 29,3 procent (van 30,8 procent), terwijl Marshmallow nog een ferme tweede plek heeft met 21,6 procent aandeel. Lollipop staat op plek vier met 18,3 procent, terwijl KitKat het moet doen met 7,8 procent en Jelly Bean nog altijd 3,2 procent in handen heeft.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.