Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-telefoons zonder Google-app krijgen basale stemassistent

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2018, 9:27 CategorieAndroid

Android-telefoons die straks worden geleverd zonder Google-app krijgen toegang tot een basale versie van de stemassistent. Deze app heet Google Voice Services. Hoewel beide assistenten veel functies delen, is Voice Services simpelweg minder uitgebreid.

Basale stemassistent voor Android-telefoons zonder Google-app

De Europese Commissie heeft besloten dat Google niet meer Chrome en de Google-app mag bundelen met het pakket standaardapplicaties dat third-party telefoonfabrikanten verplicht moeten afnemen op het moment dat Android als besturingssysteem wordt gebruikt. Deze alles-of-niets-aanpak van Google kan er volgens de commissie voor zorgen dat app-makers van soortgelijke producten in een oneerlijke concurrentiestrijd terecht kunnen komen. Deze uitspraak heeft nu effect op stemassistent Google Assistent.

Omdat de Google Assistent leunt op de Google-app, en die app dus niet meer standaard mag worden meegeleverd mits daarvoor betaald wordt, kan die dus niet goed werken wanneer fabrikanten besluiten de Google-apps te laten voor wat ze zijn. Dat neemt niet weg dat Google nog steeds voornemens is een basis aan te bieden als het gaat om stembediening op je smartphone. Daarom heeft de zoekmachinegigant nu Google Voice Action Services in de Europese Play Store gepubliceerd. Die app moet het werk van de Assistent overnemen.

Hoewel beide apps er ongeveer hetzelfde uitzien, zal Google Voice Action Services toch een stuk beperkter aanvoelen en functioneren, aangezien die dus moet kunnen werken zonder Google-app. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld wel bluetooth in- en uitschakelen, agenda-items aanmaken of reminders instellen. Voice Action Services maakt geen gebruik van zoekopdrachten op het web en biedt dus puur functies aan die op je telefoon of tablet te gebruiken zijn. Uiteraard kun je ervoor kiezen de Google-app en Assistent handmatig te downloaden.

  • Google Voice Action Services
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.