Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple onthult nieuwe iPad Pro’s met Face ID en usb-c

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2018, 16:30 CategorieiPad

Tijdens de Apple Special Event in New York heeft Apple de nieuwe iPad Pro gepresenteerd. Het nieuwe model is dunner dan ooit en is voorzien van de nieuwe Apple A12X Bionic-chip, Face ID en maakt gebruik van usb-c.

Twee modellen in 11-inch en 12,9-inch

De nieuwe iPad Pro is voorzien van een liquid retina display, net als op de iPhone XR, en heeft een edge-to-edge-scherm met veel kleinere schermranden dan op de vorige generatie. Het design is vernieuwd met een lichtere en dunnere behuizing en ronde hoeken.

De nieuwe iPad Pro’s komen in twee varianten op de markt. Wederom is de grotere 12,9-inch aanwezig, maar de kleinere 10.5-inch is iets groter geworden in deze nieuwe generatie en is voorzien van een 11″-display. Doordat de schermranden kleiner zijn geworden is de 11-inch vrijwel net zo groot als de vorige 10,5-inch. Beide modellen zijn 5,9 mm in dikte, waardoor ze een volle millimeter dunner zijn dan de vorige modellen.

Nieuw op de iPad Pro is Face ID dat geïntroduceerd werd op de iPhone X. Hiermee kun je de iPad Pro ontgrendelen met je gezicht en betalen met Apple Pay. Het navigeren gaat wellicht iets anders dan je gewend bent van de vorige generatie iPad Pro’s. De thuisknop is verdwenen, wat betekent dat je nu moet swipen om alle functies te kunnen gebruiken, net als op de iPhone X. Via Split View kun je twee apps tegelijk open hebben. Ben je druk aan het werk om je creatieve kant los te laten en krijg je een bericht binnen? Via Split View kun je beide tegelijk op het scherm zien.

Apple A12 X Bionic

De nieuwe iPad Pro’s worden aangestuurd door de nieuwe A12X Bionic-chip.  De chip heeft een 7 nanometer-architectuur en heeft acht kernen. De chip is voorzien van een gpu met zeven kernen en een npu voor taken die betrekking hebben op kunstmatige intelligentie. De nieuwe chip moet ervoor zorgen dat de nieuwe iPad Pro’s een grote stap voorwaarts maken op het gebied van de prestaties. Volgens Apple levert de nieuwe iPad Pro een grafische kwaliteit dat vergelijkbaar is met de Xbox One X, maar dan in tabletvorm.

De nieuwe iPad Pro-modellen zullen verkrijgbaar zijn tot 1 TB opslag. Een flinke stap voorwaarts dus ten opzichte van de maximale opslag van 512 GB ten opzichte van de vorige generatie. En eindelijk maar toch, Apple gaat overstag. De nieuwe iPad Pro’s maken gebruik van usb-c. Niet alleen voor het aansluiten van externe apparaten, maar ook voor het opladen. Smart HDR, bluetooth 5.0 en gigabit lte zijn ook aanwezig.

Apple Pencil en Smart Folio Keyboard

Apple onthulde ook de tweede generatie Apple Pencil. De nieuwe stylus zal automatisch verbinden en wordt draadloos opgeladen. Het kan magnetisch aan de iPad Pro bevestigd worden. De nieuwe Apple Pencil is voorzien van een nieuwe tap-functie.  Door op de Apple Pencil te drukken kun je wisselen tussen verschillende modes. Apple onthulde ook de nieuwe Smart Keyboard Folio om de iPad Pro in een laptop te veranderen.

Prijzen en beschikbaarheid

De iPad Pro is vanaf vandaag vooruit te bestellen. Vanaf 7 november is de nieuwe iPad Pro te koop. De 11-inch is beschikbaar vanaf 899 euro, terwijl de grote 12,9″-versie verkrijgbaar is vanaf 1119 euro.

  • Delen:
iPad Pro
Apple iPad Pro 12.9-inch (2018)
iOS
iPad Pro
Apple iPad Pro 11-inch (2018)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.