Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple werkt aan manier om ongewenste telefoontjes te herkennen

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2018, 11:10 CategorieiPhone

Niet is zo irritant als een telefoontje van een onbekend nummer. Neem jij ze op? Voor je het weet heb je weer een telemarketeer aan de lijn die je weer iets aan wilt smeren of een neppe medewerker van Microsoft die toegang tot je computer wilt. Google heeft de Pixel 3 en de Pixel 3XL een functie gegeven met de naam Call Screen. In feite neemt Google Assistant het telefoontje op, vraagt wie er belt en wat de reden is voor het telefoontje. De gebruiker krijgt zelf een transcriptie van de conversatie te zien. Zo kun je alsnog opnemen, via Google Assistant een antwoord versturen of het telefoontje als spam aanmerken. Apple blijkt nu ook bezig met een functie om ongewenste telefoontjes te herkennen. Dit blijkt uit een aangevraagd patent.

iPhone geeft weer of een telefoonnummer verdacht is

Het patent heeft de naam ‘Detection of spoofed call information’. Hiermee moet het mogelijk zijn dat de iPhone kan detecteren of het telefoontje ongewenst is. Het herkent bepaalde systemen van telemarketeers of kwaadwillenden, waarmee nummers bijvoorbeeld worden gespoofed. Hierbij wordt er een ander nummer weergegeven dan waar de beller eigenlijk mee belt. Bijvoorbeeld een nummer bij jou uit de buurt, zodat je eerder geneigd bent om op te nemen. Het patent geeft aan dat Apple een database wilt maken, zowel op het apparaat als online, waarmee dergelijke nummers herkent kunnen worden. Zodra er iets verdachts opgemerkt wordt zal de iPhone je een waarschuwing geven. Het is vervolgens aan de gebruiker om op te nemen, of het nummer weg te drukken.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.