Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beveiligingsfout WhatsApp kon Android-applicatie laten crashen

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2018, 16:14 CategorieApplicaties

Er is een beveiligingsfout binnen chatdienst WhatsApp ontdekt die ervoor kan zorgen dat de Android-app crasht wanneer je een gesprek aanneemt. Gelukkig is er inmiddels een oplossing beschikbaar voor het probleem; je hoeft hiervoor alleen maar de nieuwste appversie op je smartphone te zetten.

Download de update voor WhatsApp

The Register schrijft dat er in augustus een beveiligingslek is gemeld aan het team achter WhatsApp. Middels het lek konden kwaadwillende de Android-app van de dienst laten crashen op het moment dat de gebruiker een telefoontje aanneemt. Het is niet bekend wat de gevolgen nog meer hadden kunnen zijn, maar Google-onderzoeker Tavis Ormandy tweette dat het best een “big deal” is.

Ondertussen wordt er nog onderzoek gedaan naar het feit of de desktopapplicatie hetzelfde lek heeft of niet. Gelukkig is er inmiddels een oplossing beschikbaar voor de mensen die gebruikmaken van de chatdienst op Android. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is te zorgen dat je de meest recente versie van de app op je smartphone hebt staan. Je vindt de dienst gewoon in Google Play, waar je kunt zien of je de app moet updaten of niet. Is dat het geval? Druk dan snel op de knop voor het updaten en je bent van het probleem af.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.