Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beveiligingsupdate oktober wordt nu uitgerold naar Nexus en Pixel

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2018, 9:37 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de beveiligingsupdate voor oktober vanaf nu beschikbaar is voor Nexus- en Pixel-apparaten. Daarnaast moet deze update er ook voor zorgen dat er een aantal bugs worden verholpen van de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL.

Download de beveiligingsupdate

Eigenaars van Nexus- en Pixel-apparaten kunnen vanaf vandaag de nieuwste beveiligingsupdate van oktober verwachten voor hun smartphones. In totaal worden er 23 problemen aangepakt in de patch met de datum 1 oktober 2018 en nog eens drie in de patch van 5 oktober 2018. Ook nu is het zo dat kwetsbaarheden variëren van mild tot kritiek. Daarnaast is het zo dat de meest kritieke problemen lagen bij het mediaframework, waardoor een aanvaller van buitenaf potentieel code kon activeren middels een speciaal bestand.

Zoals altijd laat Google weten dat er geen gevallen bekend zijn van mensen die zijn getroffen door de lekken die in de afgelopen weken zijn gepatcht. Daarnaast kunnen Google Pixel-eigenaars rekenen functionele updates. Zo moeten de problemen met het snelladen op de originele toestellen zijn verholpen. Pixel 2 en Pixel 2 XL mogen dankzij deze beveiligingsupdate rekenen op een verbeterde stabiliteit met Android Auto. Het wachten is nu totdat andere fabrikanten de update overnemen en uitbrengen voor hun eigen toestellen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.