Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android-fabrikanten moeten twee jaar beveiligingsupdates garanderen’

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2018, 10:23 CategorieAndroid

Android-fabrikanten moeten van Google verplicht twee jaar lang beveiligingsupdates uitbrengen, zo staat te lezen in interne documenten, die in handen zijn van The Verge. Het eerste jaar moeten er vier updates verschijnen; over het tweede jaar is niets bekend.

‘Twee jaar lang beveiligingsupdates’

Het was al bekend dat Google het fabrikanten van Android-telefoons gaat verplichten om vaker beveiligingsupdates uit te brengen, maar nu is daar extra informatie over naar buitengekomen. The Verge laat weten interne documenten in handen te hebben waarin extra details beschreven staan over deze kwestie. Zo moeten third-party fabrikanten het eerste jaar minstens vier updates uitbrengen (dat staat gelijk aan één update elke drie maanden). Ook moeten er in het tweede jaar updates verschijnen, maar hoeveel is helaas niet duidelijk.

Verder wordt het voor fabrikanten verplicht om voor het einde van elke maand een lek te dichten dat al meer dan negentig dagen geleden ontdekt is. Dit geldt overigens ook voor onlangs gelanceerde Android-apparaten. In principe moeten alle apparaten vanaf 31 januari 2018 voldoen aan de bovenstaande eisen, maar in de praktijk zal Google zich alleen focussen op de meest populaire apparaten, wanneer blijkt dat er honderdduizend gebruikers zijn of meer. Vanaf 31 januari 2019 moeten de regels voor alle Android-smartphones gelden.

Mochten fabrikanten de fout in gaan, dan kan Google ervoor zorgen dat die in de toekomst geen nieuwe Android-smartphones mogen uitbrengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.