Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome OS 70 nu beschikbaar met tabletinterface en meer

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2018, 9:32 CategorieChrome OS

Er is nu een nieuwe versie van het Chrome OS beschikbaar. De update voegt onder meer een nieuwe tabletinterface toe. Daarnaast is het bedieningspaneel van het besturingssysteem onder handen genomen en komen we nog wat Android-functies tegen.

Download Chrome OS 70

Heb je thuis een Chromebook staan? Dan kun je vanaf nu de nieuwste versie van het Chrome OS downloaden, versie 70 alweer. De software is nu veel meer geoptimaliseerd voor aanraakgevoelige schermen en dus tablets. Dat is niet gek, aangezien onder meer Google en Acer een Chrome-tablet hebben uitgebracht. Zo is de app-lade voorzien van andere afmetingen en rondere hoeken en zijn de iconen beter gepositioneerd. Ook is er nu een menu voor snelkoppelingen beschikbaar bij de apps die in de app-lade staan.

De bedieningspaneel is ook onder handen genomen. Verschillende iconen, zoals voor systeeminstellingen of de stylus, zijn beter in beeld gebracht. Andere instellingen hebben nu een pilvormige knop gekregen. Net zoals we op Android Pie zien, is de achtergrond van het menu voor instellingen donker gemaakt en zijn de knoppen blauw. De werking is soms wel iets anders: voor sommige knoppen geldt dat wanneer je erop tapt, je niet meteen iets in- of uitschakelt. Tap je op wifi, dan krijg je meteen een netwerkenlijst te zien.

Tap je op de launcher, dan krijg je nu venster met een zoekbalk en een carousel aan suggesties te zien, zoals apps of websites. Veeg je omhoog, dan krijg je toegang tot de rest van je applicaties. Verder krijg je toegang tot de nieuwste Gboard (de toetsenbordapp van Google), inclusief het zwevende toetsenbord. De camera-app heeft ook een update ontvangen, waardoor er nu een nieuwe interface is. Foto’s en video’s worden voortaan opgeslagen in de map met downloads, die je kunt vinden in de map voor al je bestanden.

Gebruikers kunnen daarnaast bestanden via een netwerk delen, zoals dat ook gaat met bijvoorbeeld Windows 10. Google zet ook verder in op een veiliger internet, door mensen te blijven waarschuwen voor onveilige websites. Zo komt er duidelijk in beeld te staan wanneer een onveilige website vraagt om inloggegevens. Bovendien heb je nu meer controle over de geïnstalleerde extensies en kun je helemaal zelf bepalen wanneer die extensies worden geactiveerd of niet. De update wordt nu uitgerold naar moderne Chrome OS-apparaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.