Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Google Pixel Slate is een Chrome OS-tablet met afneembaar toetsenbord

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2018, 17:55 CategorieChrome OS

Google heeft officieel de Google Pixel Slate uit de doeken gedaan. Dit is een Chrome OS-tablet die beschikt over een afneembaar toetsenbord. Wanneer je het toetsenbord aan de tablet hebt gekoppeld, dan heb je natuurlijk een apparaat waar je prima op zou moeten kunnen werken.

Dit is de Google Pixel Slate

Een jaar na de introductie van de Google Pixelbook introduceert Google de Google Pixel Slate. Dit is een tablet met een scherm van 12,3-inch, waar zowel mensen die media consumeren als maken mee aan de slag moeten kunnen. De aan-uitknop van het apparaat zit in het design van de tablet, omdat er ook een vingerafdrukscanner in zit. Ondersteuning voor vingerafdrukscanners is overigens een nieuwe functie voor het Chrome OS, waar de tablet op draait. Onderaan het apparaat zit een speciale aansluiting voor accessoires.

Het is namelijk mogelijk bijvoorbeeld een toetsenbord te koppelen aan deze tablet, waardoor je hem omtovert tot een 2-in-1-apparaat waar je gewoon prima op moet kunnen werken. Dit toetsenbord werkt meteen nadat die is vastgeklikt; je hoeft bijvoorbeeld niet te denken aan een accu die je moet opladen. Verder treffen we een camera aan boven het scherm en zitten de speakers in de zijkanten van de tablet. Google heeft tijdens het najaarsevenement laten weten dat er in totaal vijf verschillende versies van de Google Slate gaan verschijnen.

De voornaamste veranderingen zitten hem natuurlijk in de specificaties. Alle modellen zullen echter worden voorzien van minimaal een Intel Core-processor van de achtste generatie, 4 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagruimte op een solid state drive. Of je nu een krachtig model koopt of niet, je ervaring zal hetzelfde zijn — het apparaat is geoptimaliseerd voor de versie met minimale specificaties. De schermresolutie bedraagt 3.000 bij 2.000 pixels en de accu moet zo’n tien uur meegaan op een volle batterij.

Prijs en beschikbaarheid

Voorlopig lijkt de Google Pixel Slate niet naar Nederland te komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.