Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook-hacker had toegang tot details van 29 miljoen accounts

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2018, 9:57 CategorieApplicaties

Een Facebook-hacker heeft toegang gekregen tot de persoonlijke details van meer dan 29 miljoen mensen door het misbruiken van een functie. Het gaat om Weergeven als…, waarmee je je profiel kunt bekijken als iemand die niet bevriend is met jou.

29 miljoen Facebook-accounts gehackt

In september is Facebook gehackt. Er zat een fout in de functie Weergeven als… (waarmee je je profiel kunt bekijken als iemand die niet bevriend is met je op het platform), waardoor de persoonlijke gegevens van meer dan 29 miljoen accounts zijn buitgemaakt. Voor veertien miljoen mensen geldt dat hun naam en contactgegevens daardoor zijn ingezien. Voor de overige vijftien miljoen geldt dat er ook informatie over gender, religie, locatie, apparaatinformatie en de vijftien meest recente zoekopdrachten bekend zijn.

De getroffen gebruikers worden via het helpcentrum op de hoogte gebracht. Facebook heeft verder laten weten dat er geen informatie is buitgemaakt van third-party diensten die zijn gekoppeld, zoals Instagram of WhatsApp. Ook is er nog geen bewijs gevonden dat er posts zijn gepubliceerd naar de accounts waren gehackt, die niet afkomstig zijn van de gebruiker. Op 14 september vond de meeste activiteit plaats, maar Facebook classificeerde dit pas elf dagen later als een aanval. Twee dagen later werd het lek daadwerkelijk gedicht.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.