Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fotodeeldienst Instagram ondersteunt authentificatie-apps op Android

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2018, 9:30 CategorieApplicaties

Instagram heeft laten weten dat gebruikers hun accounts beter kunnen beveiligen op Android door de ondersteuning voor authentificatie-apps. Zo kun je nu applicaties als Google Authenticator of Duo Mobile gebruiken om tweestapsverificatie in te stellen voor je account.

Instagram-account nu beter te beveiligen op Android

Nadat iOS-gebruikers eerder al de slag konden met de nieuwe opties voor tweestapsverificatie, is het nu ook de beurt aan Android-gebruikers. Ze kunnen namelijk hun Instagram-account beter beveiligen met tweestapsverificatie middels een authentificatie-applicatie, zoals bijvoorbeeld Google Authenticator. De speciale apps kun je dus voortaan gebruiken in plaats van de sms-methode. Dat is nog steeds een goede methode voor tweestapsverificatie, maar er zijn inmiddels wel wat problemen als het gaat om berichten onderscheppen.

Daarom is authentificatie via deze apps een betere optie, aangezien die optie niet onderschept kan worden. Binnen de instellingen van de Instagram-app op Android kun je nu beginnen met het instellen van een authentificatie-app naar keuze. De fotodeeldienst herkent automatisch welke app je wil gebruiken en zal je stap voor stap begeleiden bij het instellen van de dienst. Zo voorkom je dus dat je account wordt gehackt. En als je dan toch zo’n app op je telefoon hebt staan, kijk dan ook meteen naar je andere online accounts.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.