Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope Honor 8X komt ook naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2018, 15:51 CategorieAndroid

Vorige maand kondigde Honor, dochter van Huawei, twee nieuwe smartphones aan voor de Chinese markt. Het ging om de Honor 8X en de Honor 8X Max. De smartphones hebben zeer grote schermen. De reguliere Honor 8X heeft een scherm van 6,5-inch, terwijl de grote Max een scherm krijgt van 7,12-inch. Hierdoor kun je bijna niet meer over een smartphone spreken, maar eerder over een tablet waar je ook mee kunt bellen. Vandaag heeft Honor een evenement gehouden voor de internationale lancering van het toestel. Dit betekent dat de Honor 8X ook naar Europa komt.

Honor hield in de Verenigde Arabische Emiraten en in Spanje vandaag het ‘Honor 8X Global Lauch Event’. Het toestel is vanaf vandaag in Spanje verkrijgbaar en moet de komende dagen ook in Rusland en Tsjechië op de markt verschijnen. Een exacte datum voor Nederland is nog niet bekend, maar als we kijken naar de voorganger, de Honor 7X, dan zal het niet lang duren voordat dit toestel ook hier verkrijgbaar is.

Dubbele camera en groot scherm

De Honor 8X heeft een scherm van 6,5-inch in een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels. De smartphone krijgt een notch, maar heeft een grote screen-to-body-ratio van 91 procent. Het toestel draait op een Kirin 710-processor en komt in twee varianten op de markt met 4GB/64GB en 6GB/128GB. Het toestel krijgt een dubbele camera van twintig en twee megapixel en laat je tevens video’s in slow motion met 480 beeldjes per seconden maken. Voor een smartphone van ongeveer 200 euro (prijs in Spanje) lijkt het in ieder geval een prima toestel te worden. Of het grote Max-model ook naar Europa komt is niet bekend.

  • Delen:
Honor 8X
Honor 8X
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.