Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Assistant is geoptimaliseerd voor touchscreens

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2018, 9:36 CategorieApplicaties

Google heeft laten weten dat de Google Assistant voortaan beter om kan gaan met aanraakgevoelige schermen dankzij een update. Zo zijn er nieuwe manieren van smarthomeapparaten bedienen beschikbaar; dat hoef je dus niet per se alleen met je stem te doen.

Vernieuwde Google Assistant nu beschikbaar

Google Assistant, de slimme stemassistent van Google, krijgt betere aanraakgevoelige bediening dankzij een update. Zo kun je nu aan de assistent vragen om je lampen in huis te dimmen, waarna er een slider tevoorschijn komt. Zo kun je het gedimde licht zelf helemaal instellen. Daarnaast rolt het bedrijf ook meer Material Design-elementen uit, die je tegenwoordig in veel meer Google-apps tegenkomt. Met deze veranderingen wil Google het natuurlijk mogelijk maken dat je veel gemakkelijker je apparaten in huis kunt bedienen.

Hoewel deze visuele veranderingen zich voornamelijk concentreren op de mobiele app, is het niet vreemd om te denken dat Google dit ook doet voor de slimme speakers met schermen aan boord. JBL en Lenovo hebben bijvoorbeeld dergelijke producten met de assistent aan boord, en ook Google lijkt er aan eentje te werken. Verder is het nu mogelijk betalingen te verrichten aan ontwikkelaars vanuit de Google Assistant, zoals bijvoorbeeld op een abonnement op een product. De veranderingen worden nu uitgerold.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.